5 december 2021

Bevestigen van vloerverwarming

2 min read
betongaas kopen

Heel veel mensen hebben bij betongaas kopen direct de vraag of de vloerverwarming eraan vastgemaakt mag worden, om antwoord te kunnen geven op die vraag moet je de reden weten waarom de netten er liggen. Je kan te maken hebben met wapeningsnetten en krimpnetten, bij de een is het bevestigen van de vloerverwarming geen probleem, bij de ander is het niet verstandig om te doen. Netten die er liggen als wapening hebben het doel de vloer te verstevigen, wanneer de wapening constructief aan elkaar is bevestigd kun je de verwarming er prima aan vastmaken.

betongaas kopen

Vloer met een zand en grind ondervloer

Een ondervloer die bestaat uit zand en grind met een stalen net, daarbovenop supportliggers met weer een stalen net kun je ook verwarming aan vastmaken. Bij een prefab vloer zoals een breedplaatvloer zijn de supportliggers al fabrieksmatig in de vloer gestort, met betongaas kopen heb je dan al voldoende om de vloer te voorzien van wapening. Het is wel verstandig om te overleggen met de constructeur als je aanpassingen aan moet brengen aan de supportliggers, het kan van invloed zijn op de sterkte van de vloer. Is de constructeur akkoord dan kun je wijzigingen aan de vloer doorvoeren.

Netten speciaal voor vloerverwarming

Bevestigingsnetten zijn speciale netten die zijn bedoeld om de vloerverwarming aan te bevestigen, wanneer er niet in de vloer geboord kan worden zijn deze netten zeer geschikt. Het net doet alleen dienst voor bevestiging, denk hieraan met betongaas kopen want dat heeft een hele andere functie. Aan een krimpnet kun je geen vloerverwarming vastzetten, deze netten hebben als doel om scheuren van de vloer te voorkomen. Een krimpnet wordt altijd los gelegd, je mag er niets aan vastmaken omdat de vloer moet kunnen werken. Vraag bij twijfel altijd de constructeur wat wel en niet kan bij een vloer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *